Priser och Behandlingar

Priser

Priset på ett standardbesök ligger mellan 2150-2450 kronor.

Första gången du kommer till mig gör vi en undersökning och lägger upp en aktuell behandlingsplan som talar om vad ditt totalpris för en behandlingsomgång uppskattas till.

 

Betalning mottages direkt efter behandlingen med betalkort. 

 

 

Försäkringskassan

Kliniken är ansluten till Försäkringskassan. 

Eventuella avdrag på ovanstående priser görs enligt gällande taxa.

Vidare se www.fk.se

Alla som är skrivna i Sverige är berättigade till ett allmänt tandvårdsbidrag. Är du mellan 24-29år eller över 65år är ditt bidrag 600 kronor per år. Är du mellan 30 och 64år är ditt bidrag 300 kronor per år. Detta sköts per automatik i journalsystemet.

 

 

Exempel på behandlingsgångar

Tandsten, beläggningar och missfärgningar kan förekomma utan att man har någon inflammation och bör tas bort för att förebygga eventuell sjukdom i munhålan och underlätta din tandrengöring.

 

Tandköttsinflammation= gingivit

Om du har gingivit så beror det oftast på att det finns bakteriebeläggningar vid tandköttskanten som du inte fått bort, de kan vara allt från mjuka till hårda. Jag hjälper dig att ta bort dessa och ger dig kunskapen om hur du ska förebygga så att det inte uppkommer igen.

Ca 2veckor efter avslutad behandling gör vi en läkningskontroll för att se om det läkt ut.

 

Tandlossning och tandköttsfickor = Parodontit

Om du har parodontit så görs samma behandling som ovan samt att man går ner i alla fickor och rengör dem och rotytan där tandsten och andra beläggningar också ansamlas.

Ca en månad efter avslutad behandling görs en uppföljning på munhygienen (vid behov).

Ca tre månader efter avslutad behandling gör vi en läkningskontroll.

 

 

Olika typer av blekningar

Kaffe, te, tobak, rödvin och vissa födoämnen gör tänderna missfärgade och med tiden blir tänderna också mörkare. För att göra tänderna vitare finns flera metoder och jag kan erbjuda de bästa som finns på marknaden idag. Jag har lång erfarenhet av både airflow, hemmablekning och så kallad stolsblekning.

 

Airpolish

Mekanisk blekning och rengöring som tar bort missfärgningar och plack från tandytan.

Före man väljer att kemiskt bleka sina tänder bör man prova denna skonsamma mekaniska metod som tar bort ytliga beläggningar och missfärgningar från dina tänder. En stråle av luft, pulver (glycin/kalciumkarbonat) och vatten avlägsnar med ett högt tryck fläckar och spår av t.ex. kaffe, te och tobak. En mycket skomsam behandling som ger en omedelbar ren känsla och ett vitare, vackrare leende.

 

Hemblekning

Kemisk blekning som bleker tanden inifrån.

För dig som vill bleka tänderna på det skonsammaste kemiska sättet och inte har någon brådska finns möjlighet att bleka med individuellt anpassade blekskenor. Jag tar avtryck på dina tänder och du får en återbesökstid då vi provar skenorna och noga går igenom hur du använder blekningsgelen och sköter dina skenor. En hemblekning tar två till fjorton dagar, och du kan få ett mycket gott resultat. Jag hjälper dig välja det preparat som passar just dig bäst; nattblekning eller dagblekning. Här finns möjlighet att ”boosta” om du efter några år tycker att tänderna blivit lite gula igen. Efter en konsultation hos mig kan du då köpa ny gel och återanvända dina skenor förutsatt att du inte ändrat något i munnen (förlorat eller satt till en tand ex.)

 

Klinikblekning/stolsblekning 

Kemisk blekning som bleker tanden inifrån.

En metod där hela blekningen sker under endast ett tillfälle på en till två timmar här på praktiken. Jag bygger upp ett skydd för tandköttet, läpparna och tungan och lägger sedan blekningsgel på tänderna. Denna procedur tar ca 10 minuter och upprepas med ny gel två till fyra gånger under behandlingstillfället. Jag har valt att arbeta med Opalescence blekningssystem .

Ibland kan man uppleva att det börjar ila i tänderna under behandlingen och en kort tid efteråt .

Välkommen

Välkommen till www.tandhygienistericaburman.se.

Facebook